Прокурора з Одещини викрили на хабарі в $10 000: є подробиці

13:44, 8 апреля 2019
Прокурор пообіцяв змінити запобіжний захід одному з фігурантів справи.
Прокурора з Одещини викрили на хабарі в $10 000: є подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та управлінням захисту економіки Нацполіції викрили на хабарі посадовця однієї з районних прокуратур Одеської області. Про це передає прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що прокурор вимагав неправомірну вигоду за зміну запобіжного заходу особам, які перебувають під слідством. Районна прокуратура, зокрема, супроводжує розслідування діяльності групи так званих «чорних ріелтерів», причетних до заволодіння нерухомістю громадян на території одного з районів Одеської області. Співробітники СБ України задокументували вимагання прокурором хабара у розмірі десять тисяч доларів США за зміну запобіжного заходу одному з фігурантів справи.

Оперативники спецслужби затримали посадовця на одній з вулиць Одеси після одержання всієї суми неправомірної вигоди.

У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії для встановлення інших посадовців прокуратури, можливо, причетних до протиправної діяльності.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким повідомлено про підозру судді Рахівського районного суду Закарпатської області, викритому на одержанні 10 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Також прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього судді Господарського суду Івано-Франківської області, викритого на хабарництві.

Крім того, суддів Господарського суду Дніпропетровщини попросили «поділитись хабарем».

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки