Адвокатів попереджають про закінчення терміну оплати адвокатських внесків

14:33, 29 января 2020
31 січня спливає термін сплати адвокатських внесків.
Адвокатів попереджають про закінчення терміну оплати адвокатських внесків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

31 січня 2020 року спливає термін оплати внесків за поточний рік, визначений Положенням про внески на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування. Про це йдеться у рішення Ради адвокатів України від 13 грудня 2019 року.

Так, розмір щорічного внеску адвоката на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування в 2020 році становить 2102 гривні.

Положенням про внески на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування встановлено, що адвокати сплачують щорічні внески до 31 січня поточного року двома платежами, відповідно до наступного розподілу:

  • шляхом перерахування 70% від встановленого розміру щорічного внеску на поточний рахунок відповідної ради адвокатів регіону. В 2020 році це 1471 гривня 40 копійок;
  • шляхом перерахування 30% від встановленого розміру щорічного внеску на поточний рахунок Національної асоціації адвокатів України. В 2020 році це 630 гривень 60 копійок.

Зазначається, що оплату необхідно здійснювати саме двома платежами на різні рахунки.

В абзаці 2 частини 2 статті 58 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» визначено, що розмір щорічних внесків адвокатів на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування визначається з урахуванням потреби покриття витрат на забезпечення діяльності рад адвокатів регіонів, Ради адвокатів України, Вищої ревізійної комісії адвокатури та ведення Єдиного реєстру адвокатів України та не може перевищувати прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого станом на 1 січня відповідного календарного року, і є однаковим для всіх адвокатів.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» прожитковий мінімум для працездатних осіб у місячному розмірі з 1 січня 2020 року становить 2102 гривні.

На офіційному порталі НААУ передбачена можливість самостійно генерувати квитанцію на оплату щорічного внеску. Для цього необхідно:

  1. Знайти свій запис адвоката в базі даних Єдиного реєстру адвокатів України, скориставшись пошуковою формою, або зайти в особистий кабінет адвоката на сайті НААУ.
  2. Обрати необхідний профайл адвоката із запропонованого списку.
  3. Генерувати квитанцію.

Сплатити внески онлайн можна на рахунки як НААУ, так і ради адвокатів регіону.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що адвокатів, які брали участь в АТО/ООС та мають статус ветерана війни, звільнено від сплати щорічних внесків на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування.

Також ми писали про важливе рішення РАУ щодо сплати щорічних внесків адвокатами з окупованого Криму.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва