Справа депутата Київської міської ради: є нові деталі

18:00, 14 февраля 2020
Колегія суддів ВАКС розглянула та відмовила в задоволенні клопотання захисту про відвід колегії.
Справа депутата Київської міської ради: є нові деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Вищому антикорупційному суді відбулось підготовче судове засідання у справі про обвинувачення депутата Київської міської ради — колишнього секретаря земельної комісії та його спільника у незаконному заволодінні 6 ділянками у Голосіївському районі міста Києва загальною вартістю понад 2,5 млн гривень, що перебували у комунальній власності громади столиці. Про це повідомляє прес-служба САП.

«Колегія суддів ВАКС розглянула та відмовила в задоволенні клопотання захисту про відвід колегії.

Після чого судді оголосили перерву в засіданні до 14:00 год. 2 квітня 2020 року», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в ході досудового розслідування було встановлено, що протягом 2008-2014 років підозрюваний, перебуваючи на посаді секретаря комісії Київради з питань земельних відносин, незаконно заволодів 6 ділянками у Голосіївському районі міста Києва загальною вартістю понад 2,5 млн гривень, що перебували у комунальній власності громади столиці.

Відповідно до злочинної схеми, депутат на підставі підроблених заяв ініціював виділення вищевказаних ділянок особам, копії документів яких вдавалось отримати його брату (односельцям). У подальшому він виготовляв протоколи розгляду цих питань на засіданні земельної комісії, відповідні проекти рішень Київради та особисто голосував за ухвалення цих рішень.

Також установлено, що підроблено всі документи за підписом набувачів земельних ділянок, які складено під час виготовлення технічної документації щодо приватизації землі.

Вже після цього, брат підозрюваного переконував набувачів видати на його ім’я довіреності щодо представництва їх інтересів, за якими в порядку передоручення видав довіреності на ім’я помічниці депутата.

На підставі цих довіреностей помічницею підозрюваного замовлялась реєстрація права власності на землю за набувачами та здійснювалось розпорядження земельними ділянками.

При цьому жоден з формальних власників не лише не користувався отриманою землею, а навіть не знав, що став її власником.

Депутату Київської міської ради інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.ч.3, 4 ст.358 Кримінального кодексу України. Його спільнику - ч.5 ст.27, ч.5 ст.191 КК України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що суддя Вищого антикорупційного суду Віталій Дубас розповів, для чого у кримінальному провадженні потрібна презумпція невинуватості. 

Додамо, суддя-спікер ВАКС Інна Білоус пояснила, чому судді зазвичай не коментують розгляд справ, а також рішення, які приймають.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді