У справах Майдану засуджено 44 людини, — Генпрокурор

20:58, 20 февраля 2020
Генеральний прокурор підкреслив, що всі речові докази у справі збережені та будуть використані під час судових процесів.
У справах Майдану засуджено 44 людини, — Генпрокурор
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 20 лютого, у шосту річницю розстрілу Небесної Сотні Генеральний прокурор Руслан Рябошапка взяв участь у зустрічі Президента України Володимира Зеленського з рідними тих, хто загинув під час трагічних подій 20 лютого 2014 року в центрі Києва, передає офіційний сайт ОГП.

Глава держави подякував присутнім за можливість поспілкуватися. Він запевнив, що розслідування справ Майдану триває, і винні у злочинах будуть покарані.

Родичі загиблих під час Революції Гідності поскаржилися на те, що вже шість років чекають на результати розслідування злочинів проти учасників Майдану та покарання всіх винних.

Руслан Рябошапка зазначив, що слідство триває, і багато винних у злочинах уже відповідають за скоєне. «Тільки у справах Майдану засуджено 44 людини. Це ті, стосовно яких є остаточне рішення суду, що набрало законної сили. Це ті, хто вже несе покарання. Це і «тітушки», і правоохоронці. Серед тих, кого ми зараз притягаємо, – це 450 осіб. Це ті, кого підозрює прокуратура і слідство у вчиненні злочинів», – зазначив він.

Генеральний прокурор підкреслив, що всі речові докази у справі збережені та будуть використані під час судових процесів. «Жоден доказ не втрачено, жодна справа не втрачена. Нічого не пропало. І жоден день розслідування не втрачено», – додав він.

Також Руслан Рябошапка ближче поспілкувався з рідними Героїв Небесної Сотні вже в Офісі Генерального прокурора. Він відповів на запитання, які їх хвилювали. Одночасно у них була можливість поспілкуватись з керівництвом Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, щоб поставити запитання у конкретних розслідуваннях.

 

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що голова ДБР записала відеозвернення з нагоди шостої річниці Майдану

Раніше ОГП повернув попередній склад прокурорів до розслідування «справ Майдану»

Додамо, Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський заявив, що правоохоронними органами по справам Майдану повідомлено про підозру 449 особам.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде