Рада розгляне зміни до Кримінального кодексу щодо службових злочинів, трансляція

11:36, 4 марта 2020
Також депутати продовжать працювати над правками до законопроекту про ринок землі.
Рада розгляне зміни до Кримінального кодексу щодо службових злочинів, трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 4 березня, Верховна Рада України проводить пленарне засідання. На порядок денний, оприлюднений на сайті парламенту, винесено розгляд правок до законопроекту про відкриття ринку землі №2178-10.

Також сьогодні парламентарі розглядатимуть законопроект №2621 , який стосується змін до Кримінального кодексу стосовно службових злочинів. Крім цього, на порядку денному:

  1. Законопроект №0019 про ратифікацію Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Королівства Данія щодо загальних умов та процедур, організаційних заходів та фінансових умов реалізації програми Danida Business Finance в Україні;
  2. Проект постанови №2789 про Рекомендації парламентських слухань на тему: "Проблеми формування прожиткового мінімуму в Україні";
  3. Проект постанови №3100 про проведення парламентських слухань на тему: "Стан реалізації засад антикорупційної політики в Україні".

Як відомо, сьогодні Верховна Рада проведе позачергове засідання, яке розпочнеться о 16:00. Нардепи розглянуть кадрові зміни у Кабінеті міністрів, а також заслухають звіт силовиків.


14:04  За результатами голосування жодна з правок не була підтримана. Загалом народні депутати розглянули 2517 правок з 4018-и порівняльної таблиці.

Розгляд правок до законопроекту №2178-10 буде продовжено на наступному черговому пленарному засіданні. Головуючий закрив ранкове засідання.


12:35 Після закінчення перерви народні депутати продовжують розгляд правок до законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення №2178-10.


12:08 Загалом розглянуто 2411 правок. Спікер оголосив перерву у пленарному засіданні. 


12:03 Депутати також розглянули інші правки про внесення змін до розділу Х “Перехідні положення” Земельного кодексу. За результатами голосування жодна з правок не була підтримана.


11:54 Автори правок  пропонували у розділі Х "Перехідні положення" викласти пункт 14 в редакції, згідно з якою: «До 1 січня 2024 року:

1) не допускається набуття юридичними особами (крім фермерських господарств, зареєстрованих як юридичні особи) права власності на

земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності,

земельні ділянки, які перебувають у приватній власності і призначені для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, земельні ділянки, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) для ведення особистого селянського господарства, а також земельні частки (паї);

2) сукупна площа земельних ділянок сільськогосподарського призначення у власності громадянина України, фермерського господарства без статусу юридичної особи та/або зареєстрованого як юридична особа, з урахуванням пов’язаних осіб, не може перевищувати 5000 га з дотриманням вимог, передбачених статтею 130 цього Кодексу».


11:52  Народні депутати, зокрема, розглянули правки до розділу Х “Перехідні положення” Земельного кодексу України. Разумков надавав слово для виступу тим авторам, які наполягали на розгляді всіх їхніх правок.


10:41  Депутати продовжують розглядати правки до законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення №2178-10.

Парламентарії розпочали розгляд з голосування за правку №2307.


10:08 Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання. Він надав слово народним депутатам для виступів з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.


 

 Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що спікер Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що прем'єр-міністр України Олексій Гончарук написав заяву про відставку.

Також  Раді рекомендують прийняти законопроект для звільнення очільника НАБУ.

А ще на позачерговому засіданні Верховної Ради розглянуть антикорупційний закон.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва