Добір на вакантні посади прокурорів в Офісі Генпрокурора: розпочався третій етап

13:20, 11 марта 2020
На третьому етапі кандидати виконують практичне завдання.
Добір на вакантні посади прокурорів в Офісі Генпрокурора: розпочався третій етап
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 10 березня, розпочався третій етап добору на 100 вакантних посад прокурорів в Офісі Генерального прокурора — співбесіда, передає прес-служба ОГП.

До цього етапу, відповідно до складеного рейтингу, допущено 205 кандидатів, які успішно пройшли тестування на знання законодавства, а також тестування на загальні здібності та навички.

«Цей добір прокурорів з-поза системи до Офісу Генерального прокурора – частина реформи прокуратури в Україні.

На третьому етапі кандидати виконують практичне завдання для оцінки рівня володіння практичними уміннями та навичками, а також проходять співбесіду, яка полягає в обговоренні результатів дослідження членами кадрової комісії матеріалів щодо кандидата стосовно його доброчесності, а ще – рівня його професійної компетентності.

До складу кадрових комісій увійшли працівники Офісу Генерального прокурора і особи, делеговані міжнародними неурядовими організаціями, проектами міжнародної технічної допомоги, дипломатичними місіями. Зазначене гарантує прозорість та неупередженість їхньої роботи.

За результатами третього етапу добору буде сформовано загальний рейтинг із близько 100 кандидатів з найбільшою кількістю балів. Вони пройдуть стажування у Тренінговому центрі прокурорів та в Офісі Генерального прокурора, після чого буде сформовано остаточний рейтинг, відповідно до якого кандидати обиратимуть посади, оприлюднені в оголошенні про добір», — повідомили у ОГП.

У відомстві також нагадали, що вперше юристи з-поза системи прокуратури мають можливість потрапити на роботу одразу в Офіс Генерального прокурора. Прийом документів тривав три тижні, і за цей період кадрові комісії отримали документи від 1597 кандидатів, які вирішили спробувати свої сили. 1247 кандидатів було допущено до іспитів в рамках добору, 304 особи пройшли етап тестування на знання законодавства та були допущені до другого етапу добору.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Офіс Генпрокурора оприлюднив результати іспиту у формі анонімного тестування за 4 березня.

Також Офіс Генпрокурора відповів на головні питання щодо добору прокурорів на вакантні посади в ОГП.

Нагадаємо, що 20 січня розпочався прийом документів від кандидатів з-поза системи органів прокуратури на понад 200 вакансій в Офісі Генерального прокурора.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України