Погоріли на валютному хабарі: ВАКС обрав запобіжні заходи посадовцю ДФС та адвокату

09:44, 10 апреля 2020
Зловмисників викрили на одержанні $50 000 неправомірної вигоди.
Погоріли на валютному хабарі: ВАКС обрав запобіжні заходи посадовцю ДФС та адвокату
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 9 квітня, Вищий антикорупційний суд за клопотанням прокурорів САП та детективів НАБУ обрав запобіжні заходи керівнику слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби однієї з областей та адвокату, підозрюваних в отриманні $50 000 неправомірної вигоди. Про це повідомляє прес-служба САП.

Суд частково задовольнив клопотання прокурорів та детективів та застосував до підозрюваного посадовця ДФС запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 252 240 грн. Крім того, на підозрюваного покладено ряд процесуальних обов'язків, а саме прибувати до детектива, прокурора та суду за першим викликом; повідомляти детектива, прокурора або суд про зміну свого місця проживання чи роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним та свідками у справі; здати органам Міграційної служби України паспорт для виїзду за кордон.

«Клопотання про обрання запобіжного заходу адвокату слідчий суддя задовольнив в повному обсязі та застосував до нього цілодобовий домашній арешт. Також суд зобов'язав вказаного підозрюваного носити електронний засіб контролю.

Строк дії обов'язків  2 місяці», — йдеться у повідомленні.

У САП нагадали, що в ході досудового слідства встановлено, що посадовець ДФС вимагав та отримав через адвоката-посередника неправомірну вигоду у розмірі $50 000 від засновника приватної компанії за прийняття рішення у кримінальному провадженні на користь його фірми.

8 квітня посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

Адвокату інкриміновано — пособництво в отриманні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, тобто вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Генеральна інспекція Офісу Генерального прокурора направила до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного із відділів місцевої прокуратури Кіровоградської області за зловживання впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Також ми повідомляли, що ДБР затримало прокурора за зміну кваліфікації злочину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України