$25 000 за зміну кваліфікації злочину: ДБР затримало прокурора

09:58, 27 марта 2020
Також був затриманий спільник прокурора.
$25 000 за зміну кваліфікації злочину: ДБР затримало прокурора
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань затримали прокурора однієї з місцевих прокуратур Одеської області за вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України), передає офіційний сайт ДБР.

За попередньою інформацією, прокурор у змові з цивільною особою, яка виконувала функції посередника, вимагав та одержав $25 000 від учасника кримінального провадження. За «винагороду» він обіцяв змінити кваліфікацію злочину за фактом шахрайства у великих розмірах, а також надалі сприяти звільненню громадянина від кримінальної відповідальності.

«26 березня 2020 року прокурора та його спільника затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання відносно них запобіжних заходів», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що викрито посадовця СБУ, який отримав хабар в розмірі $47 500

Окрім того, Генеральна інспекція Офісу Генерального прокурора спільно з Центральним апаратом ДБР завершили досудове розслідування стосовно прокурора однієї з прокуратур Харківської області, який підозрюється в отриманні хабара (ч. 3 ст. 368 КК України). 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде