Катування неповнолітніх під час зйомок кінофільму: за справу взялась прокуратура

19:54, 22 апреля 2020
Прокуратура розпочала кримінальні провадження.
Катування неповнолітніх під час зйомок кінофільму: за справу взялась прокуратура
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Ювенальні прокурори прокуратури Харківської області зареєстрували кримінальні провадження за фактами катування, а також виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства (ч. 2 ст. 127, ч. 3 ст. 300 КК України). Про це повідомляє прес-служба ОГП.

За результатами аналізу даних з мережі Інтернет, виявлено факти, які можуть свідчити про порушення прав і свобод дітей та інтересів держави у сфері охорони дитинства під час зйомок кінофільму «ДАУ.Дегенерація» на території міста Харкова.

За інформацію правоохоронців, неповнолітнім особам, вірогідно з числа дітей-сиріт, групою осіб у процесі кіновиробництва могли бути заподіяні фізичний біль або моральне страждання шляхом насильницьких дій. Крім того, із оприлюднених кадрів фільму вбачається, що відео, з якого отримані ці зображення, може мати ознаки твору, що пропагує культ насильства і жорстокості або дискримінації.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідче управління Головного управління Нацполіції в Харківській області за процесуального керівництва ювенальних прокурорів прокуратури області.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Офісом Генерального прокурора розроблений алгоритм дій, які необхідно вжити людині, яка постраждала від дій правоохоронців.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України