Асоціація приватних виконавців України відреагувала на затримання приватного виконавця

10:56, 22 мая 2020
АПВУ роз’яснила деякі моменти щодо затримання приватного виконавця.
Асоціація приватних виконавців України відреагувала на затримання приватного виконавця
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як повідомляла «Судово-юридична газета» Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно з СБУ затримано приватного виконавця під час надання неправомірної вигоди заступнику директора одного із державних підприємств, що входять до сфери управління Державного агентства резерву України (ст. 369 КК України).

За даними слідства, приватний виконавець, користуючись тим, що стосовно підприємства розпочато виконавче провадження у зв’язку з несплатою деяких платежів, спланував реалізувати державний майновий комплекс на електронних торгах.

Разом з тим Асоціація приватних виконавців України на сторінці в Facebook закликала прес-службу столичної прокуратури не спекулювати на професійній приналежності затриманої особи, оскільки такі інформаційні маніпуляції вводять в оману суспільство і ставлять під сумнів професіоналізм співробітників комунікаційного відділу столичної прокуратури.

«У зв'язку з тим, що виникли підозри саме до представника професійної спільноти приватних виконавців України, АПВУ вважає за доцільне роз'яснити деякі моменти.

  1. Дійсно, затриманий є приватним виконавцем Львівського округу. За час діяльності приватним виконавцем жодного разу не притягувався до дисциплінарної відповідальності. Скарг на його роботу з боку учасників виконавчих проваджень ні до Ради приватних виконавців, ні до Мін’юсту не надходило.
  2. Затриманий також є арбітражним керуючим.
  3. Згідно чинного законодавства приватний виконавець не може реалізовувати судові рішення, боржником по яких виступає державне підприємство. До того ж, співробітники прес-служби столичної прокуратури в коментарях приватним виконавцям в мережі «Фейсбук» підтвердили, що затримана особа передавала кошти за дії, що не пов'язані з професією приватного виконавця», - йдеться в повідомленні Асоціації приватних виконавців.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала щодо затримання затримали приватного виконавця у Києві під час отримання неправомірної вигоди.

Також ми повідомляли, що у Львові поліцейський вимагав  від водія 10 тисяч гривень хабаря.  

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки