Денис Шмигаль скликав засідання уряду, трансляція

13:00, 3 июня 2020
Сьогодні уряд розгляне зміни у порядку надання допомоги з безробіття на період карантину.
Денис Шмигаль скликав засідання уряду, трансляція
www.kmu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 3 червня, Кабінет міністрів під головуванням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля проводить засідання. Згідно з порядком денним, оприлюдненим на сайті уряду, сьогодні розглядатимуть:

І. Проекти актів законодавства

  1. Проекти законів України
  • Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі.
  • Про внесення змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” у звʼязку із запровадженням обліку трудової діяльності працівника в електронній формі.
  • Про внесення зміни до статті 6 Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік”.
  • Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження механізму надання державних гарантій на портфельній основі та врегулювання порядку сплати податкового боргу.
  • Про внесення змін до Закону України “Про очищення влади” з метою приведення його положень у відповідність з європейськими стандартами

2. Проекти указів Президента  України

2.1. Про День фермера.

3. Проекти розпоряджень Президента  України

3.1. Про уповноваження О. Буславець на підписання Угоди про внесок між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку щодо участі України у Фонді Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля.

4. Проекти постанов Кабінету Міністрів України

4.1. Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 р. № 54.

4.2. Про внесення зміни в додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2015 р. № 571.

4.3. Про внесення змін до Порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

4.4. Про внесення змін до Порядку надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки через механізм доплати на користь застрахованих осіб — членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування.

4.5. Деякі питання оренди державного та комунального майна.

4.6. Проект постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств” та проект протокольного рішення.

4.7. Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2018 р. № 960 і від 15 листопада 2019 р. № 1177.

4.8. Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності в державній реєстрації земельних ділянок.

4.9. Про визначення спеціально уповноважених органів для погодження специфікацій товарів і визначення та контролю особливих якостей та інших характеристик товарів.

4.10. Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 30 травня 2018 р. № 417.

4.11. Про внесення змін до Порядку формування та використання коштів Національного фонду досліджень України.

4.12. Про запровадження експериментального проекту щодо забезпечення впровадження замовлення бланків дозволів на поїздку по територіях іноземних держав при виконанні перевезень вантажів автомобільним транспортом у міжнародному сполученні в електронній формі через Транспортний портал електронних послуг.

4.13. Про внесення змін у додаток 2 до Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року.

4.14. Про внесення зміни до пункту 11 постанови Кабінету Міністрів України від 12 березня 2005 р. № 179.

4.15. Про виділення коштів для надання трансферту Пенсійному фонду України.

4.16. Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 20 квітня 2016 р. № 306.

4.17. Деякі питання надання послуг посередництва (медіації) адвокатами, включеними до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

5. Проекти розпоряджень Кабінету Міністрів України

5.1. Деякі питання діяльності публічного акціонерного товариства акціонерний банк “Укргазбанк”.

5.2. Про зміну складу конкурсної комісії з визначення претендентів на посади незалежних членів наглядової ради державного банку.

5.3. Про підтримку прийняття Королівства Таїланд у члени Гаазької конференції з міжнародного приватного права.

5.4. Про погодження переліку земельних ділянок, що належать до земель оборони, на яких планується будівництво житла для військовослужбовців Служби безпеки та членів їх сімей.

5.5. Про призначення стипендій Кабінету Міністрів України видатним тренерам, які забезпечують підготовку спортсменів до участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх.

5.6. Про погодження передачі обʼєкта незавершеного будівництва в с. Малодолинське у державну власність.

5.7. Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства на 2020 рік.

5.8. Про утворення Організаційного комітету з підготовки та проведення заходів із створення меморіалу українських героїв.

5.9. Про внесення змін до розпорядження Кабінету Міністрів України від 19 лютого 2020 р. № 199.

ІІ. Кадрові питання

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що уряд розгляне законопроект про скасування трудових книжок.

Також Кабмін розгляне законопроект стосовно люстрації.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва