Як зросли ціни на продукти: дані Держстату

18:29, 12 июня 2020
Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 2,8% відбулося в основному за рахунок здешевлення природного газу на 16,8%.
Як зросли ціни на продукти: дані Держстату
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У травні ціни на споживчому ринку зросли зросли на 1,2%. Найбільше  (на  16,6%  та  15,8%) подорожчали яйця та фрукти. Однак є товари, які подешевшали. Про це повідомляє Державна служба статистики України.

Так, інфляція  на  споживчому ринку у травні  2020р. порівняно із квітнем  2020 р. становила 0,3%, з початку року – 1,8%. Зокрема, базова інфляція у  травні 2020р.  порівняно із квітнем 2020р. становила 0,1%, з початку року – 1,5%.

Як повідомляється, у травні ціни на продукти харчування та безалкогольні  напої  зросли  на  1,2%. Найбільше  (на  16,6% та 15,8%) подорожчали яйця та фрукти. На 2,3–0,8% зросли  ціни  на  продукти переробки зернових, рис, рибу та продукти з риби, овочі. Водночас на 1,6–0,2% подешевшали  м’ясо та м’ясопродукти, сало, масло, цукор,  соняшникова  олія, кисломолочна продукція, молоко. Ціни на алкогольні  напої та тютюнові  вироби підвищилися на 1,1%, що пов’язан з подорожчанням тютюнових виробів на 2,0%. 

Однак, знизилися ціни на одяг і взуття — на  1,4%. Зниження цін (тарифів)  на житло, воду, електроенергію,  газ та  інші  види палива на 2,8% відбулося за  рахунок здешевлення  природного газу на 16,8%.  

Ціни на транспорт знизилися на 2,0% через здешевлення палива і мастил на 8,6%.  

Нижче наводимо повну інформацію щодо індексу цін від Держстату.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Україні подешевшає газ для населення. 

Також ми писали, що українцям можуть підняти тариф на електрику. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва