Верховна Рада суттєво оновила веб-сайт: що змінилося

19:00, 19 июня 2020
Розробники значно оновили візуал та функціонал офіційного сайту парламенту.
Верховна Рада суттєво оновила веб-сайт: що змінилося
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 19 червня, Верховна Рада України перейшла на новий офіційний веб-портал. Про це повідомляє прес-служба парламенту.

Так, суттєво оновився візуал та функціонал офіційного сайту.

Розробники чітко сформували функціональне ядро головної сторінки, що  є активним відображенням роботи парламенту, а решту функцій перенесли у відповідні (але не «другорядні») розділи.

Як виглядає оновлений вебпортал Верховної Ради України?

Левову частку уваги привертає до себе головна сторінка порталу. Увагу користувача сфокусовано на перших трьох екранах, з яких він/вона має отримати коротку, але найважливішу інформацію про повсякденну роботу парламенту.

Нова головна сторінка містить актуальну інформацію, що є «на часі» - топ-новини та режим роботи парламенту.

Активна головна сторінка відповідає режимам роботи парламенту та динамічно змінюється відповідно до них. Вона також адаптивна до мобільних пристроїв – відтепер канал передачі інформації є консистентним.

Суттєво покращено «блок пленарної активності»: він став активним, відображає стрічку останніх голосувань з чітко виділеним результатом та структурою голосування під час пленарних засідань.

Онлайн трансляція пленарного засідання має певну, досить суттєву статистику популярності, тож її винесено окремим блоком, що відповідає загальному контексту.

Блок відображення результатів електронної реєстрації народних депутатів України на пленарному засіданні одразу дає зрозуміти, наскільки є заповненою зала засідань Верховної Ради України.

В інші, не пленарні дні, інформація про перебіг пленарного засідання вже не є такою актуальною, тому на зміну їй приходить інша – підсумки пленарного тижня, матеріали Погоджувальної ради голів депутатських фракцій (депутатських груп), трансляція засідання Погоджувальної ради тощо. Ще одна сторінка – це «Календар подій», що раніше мав назву «Анонси подій». Він став більш зрозумілим та спроектований таким чином, щоб бути однаково зручним як на десктопі, так і на мобільних пристроях, і технологічно залишатися одним елементом інтерфейсу.

Новинний блок на вебсайті розділено на дві групи: топ-новини (чотири блоки, розміщені на першому екрані) та група «Новини та публікації» (блок із двох головних та 3-х або навіть 4-х звичайних новин). Також з’явився швидкий доступ до останніх новин комітетів та оголошень. Оскільки багато користувачів все ж таки користуються сайтом Верховної Ради як медіа-ресурсом, то для них розроблено спеціальне рішення.

На вебпорталі з’явився «Медіа-центр» - абсолютно новий розділ, у якому зібрані всі новини та мультимедіа Верховної Ради.

Сайт парламенту наповнений великою кількістю посилань на ресурси органів державної влади, інші зовнішні ресурси, на матеріали та документи, архіви та каталоги тощо. Досі ці посилання «живуть» у вигляді пунктів та підпунктів навігаційного меню, що сильно його перевантажує та погано впливає на оптимізацію під пошукові сервіси. Не кажучи вже про те, що в такому вигляді користувачеві складно пояснити контекст та зорієнтувати його.

Розробники парламентського веб-ресурсу поставили за мету: збільшити відвідуваність сайту за рахунок подання оперативної, якісної та впорядкованої інформації; сформувати набутий позитивний досвід користувачів; забезпечити інклюзивність (парламентський вебпортал має забезпечити доступною інформацією з першоджерел кожного українця, усі вікові та  соціальні групи, створити для них  однакові можливості); і головне – за допомогою Інтернет-порталу Верховної Ради України забезпечити ефективний комунікаційний канал з громадянами та максимально забезпечити прозорість діяльності єдиного органу законодавчої влади держави.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Рада направила кошти з фонду протидії коронавірусу на ремонт доріг.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду