Збитки на понад 2 мільйони: посадовцю Міноборони повідомлено про підозру

20:15, 30 июля 2020
Військовослужбовець недбало поставився до військової служби під час здійснення контролю за процесом закупівлі товарів для військових частин Нацгвардії.
Збитки на понад 2 мільйони: посадовцю Міноборони повідомлено про підозру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому заступнику начальника одного з головних військових представництв Міністерства оборони України у недбалому ставленні військової службової особи до військової служби, вчиненому в умовах особливого періоду, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 425 КК України). Про це повідомляє прес-служба Бюро.

Досудовим розслідуванням встановлено, що військовослужбовець, виконуючи обов’язки начальника військового представництва, у листопаді 2018 недбало поставився до військової служби під час здійснення контролю за процесом закупівлі товарів для військових частин Національної гвардії України в межах виконання контрактів державного оборонного замовлення.

Внаслідок цього державним інтересам завдано збитків на загальну суму понад 2 млн гривень.

Під час досудового розслідування заподіяні державі збитки відшкодовано в повному обсязі, досудове розслідування наразі триває.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ДБР взялося за справу харківського митника, якого підозрюють у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні на 400 тисяч гривень.

Додамо, що співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру головному інспектору одного з митних постів Запорізької митниці ДФС. Митник в інтересах приватного акціонерного товариства під час митного оформлення вантажу іноземного виробництва умисно зазначив неналежний код товару, що не передбачає сплати імпортного мита. Своїми діями підозрюваний сприяв товариству ухилитись від сплати митних платежів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва