Зеленський обговорив деталі антикорупційної програми в Укравтодорі з керівником ЄБРР

16:42, 19 августа 2020
Сторони домовилися про підготовку Меморандуму між Україною та ЄБРР щодо низки антикорупційних заходів.
Зеленський обговорив деталі антикорупційної програми в Укравтодорі з керівником ЄБРР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з в. о. президента Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Юргеном Рігтерінком. Про це інформує прес-служба глави держави.

За інформацією, співрозмовники обговорили підготовку реалізації нового спільного проєкту між Україною та ЄБРР, а також дали оцінку процесу впровадження проектів, що тривають.

Володимир Зеленський відзначив позитивні результати двосторонньої співпраці, зокрема підписання кредитної угоди між АТ «Укргазвидобування», Міністерством фінансів та ЄБРР на 52 млн євро.

«Говорячи про Національну програму «Велике будівництво», Президент України наголосив на пріоритетності проекту «Розвиток транс’європейської транспортної мережі» на загальну суму 900 млн євро (450 млн євро – залучення коштів Європейського інвестиційного банку, 450 млн євро – залучення коштів ЄБРР).», - йдеться в повідомленні.

Крім того, у межах «Розвитку транс’європейської транспортної мережі» заплановано капітальний ремонт автомобільної дороги М-05 Київ – Одеса загальною протяжністю 300 км та будівництво Північного обходу (м. Львів, Львівська область). Кредитну угоду з ЄБРР заплановано підписати у кінці 2020 – на початку 2021 року.

Також, під час телефонної розмови сторони також домовилися про підготовку Меморандуму між Україною та ЄБРР щодо впровадження низки антикорупційних заходів у державних компаніях, які реалізують спільні з банком проекти.

Зокрема, Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) стане першим органом влади, у якому буде розроблено та реалізовано комплексну програму, спрямовану на підвищення якості та прозорості управління проектами. Перемовини щодо старту цього пілотного проекту тривали з квітня 2020 року.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Кабміні пропонують внести зміни до порядку здійснення державного контролю на автомобільному транспорті

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва