Голови ОДА особисто перевірять готовність шкіл до навчального року

18:50, 20 августа 2020
До вересня заплановані школи мають бути готові, а школярі мають сісти за парти в оновлених і комфортних класах.
Голови ОДА особисто перевірять готовність шкіл до навчального року
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов провів селекторну нараду з головами обласних державних адміністрацій й доручив їм особисто проінспектувати готовність шкіл до нового навчального року. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

«Новий навчальний рік стартує менше ніж за два тижні. Більшість наших співгромадян турбує питання — як саме він розпочнеться, як відбуватиметься його організація з урахуванням обмежень «червоних», «помаранчевих» та «жовтих» зон. Міністерство освіти і науки курує цей процес і ми очікуємо злагодженого початку навчального року та максимальний рівень комунікації для батьків та педагогічних колективів. На жаль, країна входить в турбулентний режим цієї осені. Проте наша мета є незмінною: до вересня заплановані школи мають бути готові, а школярі мають сісти за парти в оновлених, максимально комфортних для навчання класах. Тому прошу очільників областей особисто проінспектувати всі школи до нового навчального року», — зазначив Олексій Чернишов.

Крім того, міністр зазначив, що завдяки програмі «Велике будівництво» в Україні з’явиться 7 тисяч нових місць у школах, а 27 тисяч школярів матимуть можливість навчатися у покращених умовах.

Загалом до кінця року заплановано відкрити близько 100 шкіл, які відбудовують, ремонтують або реконструюють в рамках програми «Велике будівництво».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Шмигаль доручив перевірити усі школи та дитячі садочки до 1 вересня.

Додамо, що вступну кампанію до закладів профосвіти продовжили до листопада.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області