Україна покращила свої показники в рейтингу Ради Європи

20:20, 28 августа 2020
Україна дотримується деяких фінансових заходів для боротьби з відмиванням грошей, але є ще багато недоліків.
Україна покращила свої показники в рейтингу Ради Європи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Рейтинг України зріс від рівня «частково відповідає» до «високого ступеня відповідності». Таке рішення прийняв Комітет експертів Ради Європи в заходах щодо боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму. Про це інформує пресслужба РЄ.

Наразі Україна повністю дотримується 11 із 40 рекомендацій Групи з розробки фінансових заходів для боротьби з відмиванням грошей (FATF).

Прогрес було відзначено за двома ключовими напрямками – вдосконалення кримінально-правових положень щодо злочинів із фінансування тероризму та посилення санкцій для фінансових установ та інших суб'єктів господарювання за невиконання законодавства у сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму.

Проте за чотирма іншими напрямками показники не покращилися (фінансовими санкціями, пов'язаними з тероризмом, фінансовими санкціями, пов'язаними з нерозповсюдженням відмивання грошей, регуляторною базою та контролем професійної діяльності, непов'язаної з фінансами, а також веденням національної статистики у сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму). Окрім того, наявні незначні недоліки у виконанні ще двадцяти двох рекомендацій і більш масштабні недоліки в останніх шести.

У зв’язку з великою кількістю недоліків, виявлених у декількох ключових сферах, Україна звітує перед Комітетом експертів РЄ за посиленою процедурою подальшого спостереження.

Нагадуємо, Україна ввійшла в топ країн за кількістю захворюваності на COVID-19.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про антирейтинг професій у Києві.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва