Україна та Марокко активізували політичний діалог після довгої паузи

16:01, 18 сентября 2020
Міністри відзначили необхідність заохочення до навчання в Україні марокканських студентів.
Україна та Марокко активізували політичний діалог після довгої паузи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ, африканського співробітництва та закордонних марокканців Королівства Марокко Нассером Бурітою. Сторони відзначили високий потенціал до пожвавлення політичного діалогу між Україною та Марокко після довгої перерви та погодилися якнайшвидше організувати політичні консультації між двома державами. Про це інформує пресслужба МЗС.

Сторони домовилися докласти зусиль для проведення до кінця року засідання Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного, науково-технічного та культурного співробітництва. Дмитро Кулеба виокремив важливість збільшення обсягів торгівлі сільськогосподарською продукцією, залучення інвестицій у модернізацію портової інфраструктури та суднобудування.

Окремо міністри відзначили необхідність всебічного сприяння і заохочення до навчання в Україні марокканських студентів.  Крім того, очільники МЗС також обмінялися запрошеннями здійснити взаємні візити.

Як відомо, остання зустріч міністрів закордонних справ України та Королівства Марокко відбулася 6 років тому, у 2014 році, під час 15-го саміту Міжнародної організації франкофонії у Дакарі, Сенегал. 

Під час церемонії вручення копій вірчих грамот новопризначеною пані Послом України Оксаною Васильєвою 26 серпня 2020 року Міністр закордонних справ Марокко Нассер Буріта зауважив, що його відомство зацікавлене у пожвавленні двостороннього політичного діалогу, зокрема організації візитів високого рівня.

Своєю чергою перше і єдине засідання Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного, науково-технічного та культурного співробітництва відбулося у 2009 році, більше 10 років тому. 

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що Україна і Китай активізують політичний діалог та розширять співробітництво.

Також Україна та Малайзія розширюватимуть співробітництво у політичній та економічній сферах.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді