Зеленський відповів на петицію щодо відставки через несвоєчасне декларування

14:09, 21 сентября 2020
Президент відповів на електронну петицію, яка набрала понад 25 000 голосів.
Зеленський відповів на петицію щодо відставки через несвоєчасне декларування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Несвоєчасне інформування НАЗК про зміни в майновому стані Президента було помилкою, яка не пов’язана із корисливими мотивами. Про це йдеться у відповіді Володимира Зеленського на електронну петицію № 22/100754-еп щодо заклику подати у відставку, яку підтримали понад 30 тисяч громадян із 25 000 необхідних.

Зокрема, Президент зауважив, що слова обіцянки залишити посаду Голови держави у разі свідомого порушення закону взяті із контексту розмови про неприпустимість існування корупційних схем в управлінні державою.

«Стосовно ж порушення, яке, на думку автора петиції, є підставою для оголошення мною відставки з поста Президента України, то воно полягає у невчасному інформуванні Національного агентства з питань запобігання корупції про зміни в майновому стані моєї родини і сталося у результаті помилки та не пов’язане із корисливими мотивами», — сказано у повідомленні.

Зеленський наголосив, що відразу після виявлення зазначеної помилки її було публічно визнано і виправлено, а її наслідки не завдали шкоди інтересам громадян або держави.

«З огляду на викладене повідомляю, що ухвалення будь-яких рішень відповідно до вказаної петиції не планується», — повідомив він.

Зазначимо, у петиції вказано, що у 2019 році кандидат у президенти Зеленський пообіцяв подати у відставку, якщо порушить закон. А у липні 2020 року  він зізнався, що не задекларував 5,1 млн грн доходів від погашення ОВДП і цим порушив закон "Про запобігання корупції".

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Зеленського склали адмінпротоколи за неподання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані.

Також ми писали, чи означає порушення Президентом закону про запобігання корупції, що Голова держави став корупціонером.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді