НАЗК внесло припис голові Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури

15:12, 25 сентября 2020
Підстава для внесення припису — перешкоджання професійній діяльності адвоката-викривача з боку КДКА Харківської області.
НАЗК внесло припис голові Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова НАЗК Олександр Новіков вніс припис голові Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Сергію Вилкову на захист адвоката-викривача. Про це інформує пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції.

«Підстава для внесення припису — перешкоджання професійній діяльності адвоката-викривача з боку кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури (КДКА) Харківської області», - сказано у повідомленні.

За рішенням КДКА Харківської області адвоката-викривача було притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Його позбавили права займатися адвокатською діяльністю з подальшим виключенням із Єдиного реєстру адвокатів України.

НАЗК встановило, що зазначене рішення стосовно адвоката було ухвалене саме через його повідомлення про корупційне кримінальне правопорушення.

 «Ухвалене рішення КДКА Харківської області є порушенням Закону України «Про запобігання корупції», — розповідає керівник Департаменту запобігання та виявлення корупції НАЗК Сергій Деркач. — Адже закон забороняє створювати перешкоди викривачу в подальшому здійсненні ним професійної діяльності, а також вживати будь-яких дискримінаційних заходів у зв’язку з повідомленням про можливі факти корупційних правопорушень».

НАЗК вимагає скасувати рішення КДКА Харківської області, яким адвоката незаконно притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що НАЗК виписало припис голові Конституційного Суду і загрожує штрафом. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки