Справа ексглави прокуратури Кіровоградщини: у ВАКС триває дослідження матеріалів

20:37, 27 октября 2020
Начальниця відділу прокуратури за пособництва підприємця отримала 6500 доларів США від громадянина за сприяння у зміні обвинувального вироку у кримінальному провадженні, а також зняття арешту з автомобіля.
Справа ексглави прокуратури Кіровоградщини: у ВАКС триває дослідження матеріалів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Вищому антикорупційному суді триває дослідження доказів у справі про обвинувачення колишньої начальниці відділу прокуратури Кіровоградської області та керівника підприємства в отриманні неправомірної вигоди. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зокрема, на засіданні колегія суддів ВАКС продовжила дослідження аудіо- та відеофіксації отримання посередником першого траншу неправомірної вигоди та інших матеріалів НСРД.

Наступне засідання у справі – о 14:00 год. 30 листопада 2020 року.

Нагадаємо, начальниця відділу прокуратури за пособництва підприємця отримала 6500 доларів США від громадянина за сприяння у зміні обвинувального вироку у кримінальному провадженні, а також зняття арешту з автомобіля PORSHE CAYENNE.

Дії експрокурорки кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 366 КК України. Її пособника обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України.

Зауважимо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВАКС вкотре не зміг перейти до дослідження доказів у справі про розкрадання в Енергоатомі та СхідГЗК.

Додамо, що ВАКС відмовився обмежувати час ознайомлення із матеріалами у справі про розкрадання 93 млн грн.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду