Українська сторона в ТКГ ініціює екстрене засідання робочої групи з питань безпеки

14:21, 30 октября 2020
Українська сторона в ТКГ припинила обстріли позицій біля Водяного.
Українська сторона в ТКГ ініціює екстрене засідання робочої групи з питань безпеки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Представники української делегації у робочій групі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи розглядають обстріли з боку незаконних збройних формувань українських позицій в районі Водяного Донецької області як спробу зриву домовленостей про сталий режим припинення вогню. Про це інформують в Офісі Президента.

Українська сторона за допомогою координаційних механізмів ТКГ припинила обстріли та ініціює екстрене засідання робочої групи з питань безпеки. Про це повідомив радник з питань інформаційної політики української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович.

«Представники незаконних збройних формувань учора відкрили прицільний вогонь по позиціях українських військ у районі Водяного. У результаті таких дій поранено одного і вбито двох наших військових. Крім того, на півночі від Золотого-4 противник за допомогою безпілотника скинув гранату ВОГ-25 на наші позиції, через що один український військовий отримав множинні поранення», – повідомив Олексій Арестович.

За його словами, зранку у п’ятницю, 30 жовтня, бойовики продовжили прицільні обстріли в районі населеного пункту Водяне.

«Представники української делегації у робочій групі з питань безпеки ТКГ кваліфікують це як інцидент, який, по-перше, призвів до трагічних наслідків, а по-друге, як такий, що має ознаки свідомої ескалації конфлікту та направлений на цілеспрямований зрив домовленостей про сталий режим припинення вогню, який триває з 27 липня», – зазначив радник української делегації в ТКГ.

У зв’язку з цим, як повідомив Олексій Арестович, українська сторона задіяла координаційні механізми в межах Тристоронньої контактної групи з ОБСЄ та російською стороною та з їхньою допомогою припинила обстріли.

«Також ми зараз ініціювали екстрене засідання робочої групи з безпеки й чекаємо на відповідь від російської сторони та від ОБСЄ», – наголосив Олексій Арестович.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський пропонує залучити до ТКГ представників релігійних організацій.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки