Зеленський вимагає від Ради та Кабміну знайти компромісне рішення щодо роботи малого бізнесу

09:13, 19 ноября 2020
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що через пандемію та економічну кризу дрібний бізнес страждає чи не найбільше.
Зеленський вимагає від Ради та Кабміну знайти компромісне рішення щодо роботи малого бізнесу
Джерело фото: president.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський закликає Верховну Раду у співпраці з Кабінетом Міністрів якнайшвидше розв'язати проблеми фізичних осіб-підприємців, зокрема щодо порядку використання касових апаратів. Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, передає офіційний сайт Глави держави.

За його словами, через пандемію та економічну кризу малий бізнес страждає чи не найбільше, тому держава повинна не просто йти назустріч підприємцям, а максимально допомагати їм.

«Президент України категорично незадоволений тим, що український парламент досі не може разом з урядовцями та представниками підприємницьких організацій знайти компромісне рішення щодо запровадження касових апаратів. Тому він сьогодні доручив провести селекторну нараду – разом з урядовцями ми маємо допомогти депутатам», – сказав Андрій Єрмак.

Серед обговорюваних на нараді ініціатив – спрощення життя малому бізнесу за рахунок скасування фіскалізації всіх операцій, щодо яких податкові органи вже мають необхідну інформацію, особливо тих, що відбуваються дистанційно, за допомогою фінансових посередників (банків і платіжних систем).

Керівник Офісу Президента повідомив, що учасники наради дійшли висновку щодо необхідності скасування норми про виплату покупцеві 100% вартості придбаного товару, якщо покупець поскаржився на продавця за порушення порядку здійснення розрахункових операцій (так званий кешбек). Цю норму фахівці визнають юридично нікчемною та соціально неприйнятною, сказав він.

Крім того, йдеться про необхідність вдосконалити систему штрафів та зменшити їхні розміри для малого бізнесу – вони мають стимулювати працювати легально, а не призводити до банкрутства підприємців, зауважив Андрій Єрмак.

Він наголосив, що увага податкових органів має бути прикута до великих підприємств, які намагаються ухилитися від сплати податків, прикриваючись ФОПами. Але справжній невеликий бізнес має вільно дихати та спокійно працювати, заявив керівник Офісу Президента України.

Раніше у відеозверненні Зеленський розповів про фінансування боротьби з COVID-19 та підтримку бізнесу під час карантину.

Крім того, Зеленський і Шмигаль обговорили підтримку бізнесу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва