$4000 за пом’якшення покарання підозрюваному: оперуповноваженому поліції Київщини повідомлено про підозру

18:52, 13 января 2021
Оперуповноважений, діючи разом зі слідчим цього ж відділення, вимагали $4 000 у громадянина, який підозрювався у крадіжці, за не звернення до суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
$4000 за пом’якшення покарання підозрюваному: оперуповноваженому поліції Київщини повідомлено про підозру
Джерело фото: ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Держбюро розслідувань повідомило про підозру оперуповноваженому поліції Київщини за валютний хабар. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Так, слідчі повідомили про підозру оперуповноваженому сектору кримінальної поліції одного з відділень поліції Ірпінського ВП ГУ Нацполіції в Київській області.

За даними слідства, оперуповноважений, діючи разом зі слідчим цього ж відділення, вимагали $4 000 у громадянина, який підозрювався у крадіжці, за не звернення до суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також за ці гроші правоохоронці обіцяли потерпілому сприяти в отриманні покарання, не пов’язаного із позбавленням волі. Вони начебто мали домовитися з прокурором щодо укладення угоди про визнання винуватості.

Зазначається, що 19 жовтня 2020 року після одержання другої частини неправомірної вигоди у сумі $3 600 було затримано слідчого та повідомлено йому про підозру.

Також відомо, що 11 січня 2021 року повідомлено про підозру оперуповноваженому в пособництві у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, підбурюванні до надання неправомірної вигоди, особі, яка займає відповідальне становище, а також у спробі шахрайського заволодіння чужим майном, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 КК України).

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що за хабар судитимуть слідчого ДБР

Додамо, що судитимуть експосадовців Вінницької поліції, які «заробляли» на ремонтах службових авто.

Крім того, у Києві викрито заступника начальника сектору превенції одного з районних управлінь поліції на отриманні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Наразі йому повідомлено про підозру.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде