$200 000 за «працевлаштування» у Зеленського: у Києві затримано шахрая

13:00, 19 января 2021
Громадянин шляхом обману намагався заволодіти грошима потерпілого, запевнивши його, що може допомогти працевлаштуватися до Офісу Президента України.
$200 000 за «працевлаштування» у Зеленського: у Києві затримано шахрая
Джерело фото: ОГП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На шахрайстві затримано громадянина, який вимагав 200 тис. доларів за «працевлаштування» до Офісу Президента України. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито громадянина України за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, громадянин шляхом обману намагався заволодіти грошовими коштами потерпілого, запевнивши його, що може допомогти працевлаштуватися до Офісу Президента України. Під час першої зустрічі він повідомив, що його послуги будуть коштувати від 100 до 300 тис. доларів США в залежності від посади. Пізніше оцінив обрану посаду у 200 тис. доларів США.

Під час одержання першої частини коштів у сумі 100 тис. доларів США громадянина затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі тривають першочергові слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що експосадовця Держгеокадастру Луганщини за одержання 500 тис. грн хабаря засуджено до 9,5 років за ґратами.

Додамо, що судитимуть експосадовців Вінницької поліції, які «заробляли» на ремонтах службових авто.

Крім того, у Києві викрито заступника начальника сектору превенції одного з районних управлінь поліції на отриманні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Наразі йому повідомлено про підозру.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва