Пожежа у ТРЦ: що робити у випадку займання, аби врятуватися

11:02, 3 февраля 2021
Експерти нагадали про прості правила, які можуть врятувати життя.
Пожежа у ТРЦ: що робити у випадку займання, аби врятуватися
Джерело фото: mk.dsns.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Експерти пояснили, як бути, якщо під час шопінгу раптом займається торговий центр чи магазин. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Якщо у торгівельному центрі, супермаркеті чи магазині раптом трапляється загоряння, то перше, що треба шукати, - зелений значок, який виведе вас до пожежного виходу.

Відповідальний за пожежну систему в одному зі столичних торгівельних центрів Олександр наголошує на тому, що, біжучи до виходу, відвідувачам не варто братися за пожежні шафи чи вогнегасники: «Ваше завдання евакуюватися, а не загасити».

За день цей торговий центр в середньому відвідує 50 тисяч людей. Однак, де пожежний вихід і який значок на нього вказує - з гостей майже ніхто не знає. У пожежі в Первомайську постраждалих не було, бо їх вчасно евакуювали працівники закладу. Тож, при займанні варто не панікувати і пам’ятати, що ані ліфти, ані ескалатори не працюють.

Якщо задимлення надто сильне, то краще повзти - так менше шансів учадіти: «Відвідувачі повинні залишити комплекс, рятуючи виключно власне життя», - наголошують фахівці.

Найчастіше пожежі у торгівельних центрах та магазинах трапляються через недотримання правил безпеки. А основними порушеннями досі залишаються несправні пожежні сигналізації і відсутність достатньої кількості вогнегасників. Причини ж займання звичному оку зазвичай не помітні.

«Несправна проводка або відкриті джерела електричних проводів, можуть бути оголені в підсобних приміщеннях, де зазвичай не перебувають люди», - пояснює експерт з пожежної безпеки В'ячеслав Дяков.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, у вівторок, 2 лютого, в Первомайську сталася пожежа в торговому центрі «Епіцентр».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва