Володимир Новіков оскаржує своє звільнення з НАБУ: суд відкрив провадження

14:50, 17 февраля 2021
Позивач просить суд поновити його на посаді у НАБУ, а також визнати протиправним та скасувати розпорядження про його звільнення.
Володимир Новіков оскаржує своє звільнення з НАБУ: суд відкрив провадження
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження та призначив на 30 березня підготовче судове засідання у справі за позовом щодо поновлення Володимира Новікова на посаді у НАБУ. Про це повідомляє пресслужба ОАСК. 

Зокрема, позивач просить суд поновити його на посаді у Національному антикорупційному бюро, а також визнати протиправним та скасувати розпорядження про його звільнення з НАБУ, датоване груднем 2020 року, за підписом А. Ситника.

Нагадаємо, у позовній заяві позивач зазначає, що не погоджується з оскаржуваними наказом та розпорядженням, вважає їх незаконними, протиправними, такими, що не мають документального підтвердження, не відповідають фактичним обставинам, зробленими виключно на припущеннях та з порушенням норм законодавства, підписаними особою, яка не має відповідних службових повноважень у зв'язку з їх втратою на підставі рішення Конституційного Суду України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що до Окружного адмінсуду надійшов позов щодо конкурсу на посаду голови Державного космічного агентства. 

Також ОАСК просять зобов’язати НАБУ оголосити повторний конкурс на посаду заступника керівника Головного підрозділу детективів. 

А ще Окружний адмінсуд визнав протиправною постанову уряду про новий український правопис. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва