Адвоката, який викрав у клієнта 6 млн грн, засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна

11:00, 3 марта 2021
Наприкінці квітня 2016 року обвинувачений, за попередньою змовою з довіреною особою потерпілого, заволоділи грошовими коштами у сумі більше 6 млн грн.
Адвоката, який викрав у клієнта 6 млн грн, засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна
Джерело фото: testportal
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київським апеляційним судом залишено без змін вирок Шевченківського районного суду міста Києва стосовно адвоката, якого засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Зазначається, що прокурори у суді довели, що обвинувачений, який протягом десяти років надавав потерпілому правову допомогу та володів інформацією про його майновий стан, розробив план викрадення його майна. До реалізації цього плану він залучив довірену особу клієнта, яка мала ключі та доступ до індивідуальних банківських сейфів, в яких зберігались його особисті грошові кошти. Наприкінці квітня 2016 року обвинувачений, за попередньою змовою з довіреною особою потерпілого, яка, перебуваючи у банківській установі відчинила індивідуальні банківські сейфи, в клієнтській кімнаті разом з обвинуваченим заволоділи грошовими коштами у сумі більше 6 млн грн.

Іншого співучасника злочину вироком Шевченківського районного суду м. Києва у 2017 році засуджено за ч. 5 ст. 185 КК України.

Раніше, «Судово-юридична газета» повідомляла про приховування злочину в інтересах колишнього нардепа: екскерівник прокуратури Київщини постане перед судом.

Крім того, ми писали, чи може підзахисний відмовитись від апеляційної або касаційної скарги свого адвоката.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва