Мін’юст розвінчав міф щодо законопроекту про адміністративну процедуру

16:58, 4 марта 2021
Стало відомо, чи повинні адміністративні органи мати право на «відкликання» чи «визнання недійсним» адміністративного акта.
Мін’юст розвінчав міф щодо законопроекту про адміністративну процедуру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство юстиції України розвінчало черговий міф щодо законопроекту «Про адміністративну процедуру». Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Міф: Адміністративні органи не повинні мати право на «відкликання» чи «визнання недійсним» адміністративного акта.

Реальність:

Можливість відкликання або визнання недійсним адміністративного акта є необхідною для виправлення помилок та/або адаптації правового становища до змінюваних обставин. Наприклад, компетентний орган схвалює виробництво медичного препарату. Згодом наукові дослідження доводять, що цей препарат має негативний вплив на здоров’я людини. На момент схвалення такий дозвіл був законним і прийнятим на користь адресата. Однак в інтересах суспільства – скасувати такий дозвіл.

Інститут скасування є добре визнаним правовим інститутом адміністративного права в Європі та включений у посібник Ради Європи «Адміністрація і ти. Принципи адміністративного права щодо відносин між адміністративними органами і приватними особами».

Регулювання, запропоноване у законопроекті, є дуже подібним до регулювання в Німеччині, Латвії та Естонії», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про забезпечення єдності практики щодо скасування вимоги про сплату єдиного внеску після проведення процедури адміністративного оскарження.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва