Уряд контролюватиме необгрунтоване зростання цін на ринку

20:00, 4 марта 2021
У разі необґрунтованих цін на відповідні групи товарів Уряд робитиме необхідні кроки з їх стабілізації.
Уряд контролюватиме необгрунтоване зростання цін на ринку
Джерело фото: konkurent
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прем’єр-міністр України під час пресконференції запевнив, що уряд спільно з Президентом України аналізує ситуацію щодо зростання цін на ринку харчових продуктів і палива та в разі необґрунтованих цін на відповідні групи товарів робитиме необхідні кроки з їх стабілізації. Про це повідомляє пресцентр урядового порталу.

«Суттєвого зростання цін на продукти наразі не відзначається, хоча на деякі групи товарів спостерігається подорожчання у зв’язку з сезонними факторами та об’єктивними економічними причинами. На рівні Мінекономіки ведеться діалог спільно з виробниками, торговими мережами для пошуку інструментів, які дозволятимуть уникати можливого дефіциту та, як наслідок, подорожчання на продуктові товари», - зауважив Денис Шмигаль.

Прем’єр відмітив, якщо порівнювати ціни рік до року і місяць до місяця, в окремих групах продуктів є об’єктивні причини, політики їх розуміють та знають як врегулювати. Зазначає, що найближчим часом це буде зроблено. Мінекономіки цим зараз займається.

«Водночас втручатися в ринок, встановлювати обмеження на ціни Уряд не планує, ми будемо стимулювати або підтримувати виробників, щоб збільшити попит там, де є дефіцит, який спричиняє стрибок цін», — повідомив Денис Шмигаль.

Також Шмигаль прокоментував зростання цін на пальне та висловив сподівання, що найближчим часом ситуація на ринку пального буде врегульована. Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства наразі проводить зустрічі з представниками мереж, що постачають пальне й торгують вроздріб для виявлення причин зростання цін на бензин та дизельне пальне.

«Якщо є якісь змови, якщо є якісь зловживання на цьому ринку, всі контролюючі та перевіряючі органи отримали протокольне доручення Кабінету Міністрів», — повідомив Денис Шмигаль.

Також політик зазначив, що уряд перебуває у діалозі з представниками паливних мереж. Мінекономіки спільно з іншими органами опрацьовує питання щодо підвищення прозорості ринку пального в Україні, оптових поставок та імпорту. Окрім цього, розпочаті процедури щодо перевірок законності функціонування окремих мереж і станцій.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ціни на газ у наступному сезоні оприлюднять із травня.

А також ми писали, що експерт повідомив, за яких умов знизяться ціни на продукти.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки