«Укравтодор» анонсував будівництво першого концесійного автобану

18:50, 12 марта 2021
Обхід Львова разом із новозбудованою дорогою Краковець — Броди — Рівне створять новий транспортний коридор міжнародного значення.
«Укравтодор» анонсував будівництво першого концесійного автобану
Джерело фото: пресс-служба «Укравтодора»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне агентство автомобільних доріг України та компанія «Автомагістраль-Південь» підписали Меморандум щодо підготовки пропозиції про здійснення державно-приватного партнерства у рамках проекту будівництва та експлуатації автомобільної дороги за маршрутом Краковець — Броди — Рівне (за винятком ділянки Північного обходу м. Львів). Про це повідомляє пресслужба «Укравтодору».

Меморандум передбачає, що «Автомагістраль-Південь» власним коштом здійснить підготовку пропозиції про здійснення державно-приватного партнерства. Зокрема, йдеться про розробку техніко-економічного обґрунтування реалізації проекту.

«Підписання Меморандуму дозволить нам вже найближчим часом оголосити відкритий конкурс з відбору приватного інвестора для будівництва маршруту Краковець — Броди — Рівне. Це має бути сучасна дорога європейського рівня, яка сполучатиме столицю України з найбільшими містами Європи» — розповідає Голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Також зазначається, що для будівництва ділянки Північного обходу м. Львів цього року буде проведено відкритий міжнародний тендер відповідно до правил і принципів МФО у рамках співробітництва з Європейським банком реконструкції та розвитку та Європейським інвестиційним банком.

«Обхід Львова разом із новозбудованою дорогою Краковець — Броди — Рівне створять новий транспортний коридор міжнародного значення», - зауважують у службі.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на трасі Київ-Одеса приберуть наземні переходи.

Крім того, «Укравтодор» у 2021 році планує відновити 150 мостів.   

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва