Україна ввела персональні санкції проти топ-10 української контрабанди, відео

19:42, 2 апреля 2021
Президент повідомив, що сьогодні, після чергового засідання РНБО, для низки фізичних і юридичних осіб настала «чорна п’ятниця».
Україна ввела персональні санкції проти топ-10 української контрабанди, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На засіданні Ради національної безпеки та оборони ввели санкції проти топ десятки української контрабанди. Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час звернення за результатами завершення засідання РНБО в телеграм-каналі.

«В Україні з’явилась своя версія «чорної п’ятниці». В цей день особи, що займались «великим розпродажем» стратегічних підприємств, природніх ресурсів, високих державних посад, торгували безпекою, стабільністю та майбутнім України, отримують по заслугах. Українська «чорна п’ятниця» відбувається не раз на рік, а майже щотижня», – наголосив Президент України.

Йдеться про контрабанду і економічний тероризм проти України. Також сьогодні було презентовано Центр протидії дезінформації, який вже розпочав свою роботу. Він стане інформаційним щитом України.

За розрахунками експертів, збитки через контрабанду сягають 300 млрд гривень, що недоотримав держаний бюджет України, з них понад 100 мільярдів внаслідок неефективної роботи митниці.

«Сьогодні вперше в історії України запроваджені персональні санкції, зокрема, заблоковані активи, майно осіб, яких – за аналітичними даними апарату РНБО і за даними СБУ – можна назвати тор-десяткою української контрабанди», - зауважив Зеленський.

Отже:

  • вперше в історії України запроваджено персональні санкції щодо осіб, яких можна назвати топ-десяткою української контрабанди;
  • на виконання рішення РНБО від 19 лютого відбулося повернення стратегічного нафтопроводу, незаконно відчуженого у держави;
  • також сьогодні було презентовано Центр протидії дезінформації, який уже розпочав свою роботу.

«Насамкінець про найважливіше – ситуацію на Донбасі. Ми маємо повну та незмінну підтримку міжнародних партнерів, зокрема Європи та США. Одним із підтверджень цього є розмова, яку я провів сьогодні з Президентом Сполучених Штатів Джо Байденом. Він запевнив мене, що Україна ніколи не залишиться наодинці проти агресії Росії», - підсумував Президент.

Раніше ми повідомляли, що про що говорили Байден та Зеленський: подробиці.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси