Кабмін проводить засідання: онлайн-трансляція

13:00, 7 апреля 2021
7 квітня уряд розгляне низку важливих питань.
Кабмін проводить засідання: онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 7 квітня, Кабінет Міністрів України проводить чергове засідання.

Кабінет Міністрів планує схвалити Концепцію розвитку кримськотатарської мови. Вніс на розгляд колег відповідні документи віцепремʼєр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський ініціював внесення змін до порядку визначення товарів, що ввозяться на митну територію України для використання у промисловому виробництві моторних транспортних засобів. Він також запропонував розв'язати деякі питання фінансування створення космічної системи «Січ-2-1».

Міністр оборони Андрій Таран подав на розгляд урядовців зміни до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на будівництво (придбання) житла для військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу.

Учасники засідання можуть затвердити план заходів з реалізації Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року, а також розглянути деякі питання діяльності акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України».

Крім того, міністри планують затвердити положення про соціальний проект «Активні парки — локації здорової України», а також розглянути деякі питання використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реалізації державних інвестиційних проектів у сфері природоохоронних заходів, пов’язаних із ліквідацією наслідків Чорнобильської катастрофи.

Учасники засідання можуть затвердити угоду з урядом Сент-Вінсент і Гренадін про взаємне скасування візових вимог.

Планується також внести зміни складу робочої групи з питань проектування, будівництва та експлуатації великої кільцевої автомобільної дороги навколо м. Києва, а також до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки сільгосптоваровиробників.

Затвердження фінансових планів державного підприємства «Енергоринок» та державного підприємства «Гарантований покупець» на 2021 рік є у порядку денному.

У планах – погодження низки проектів указів Президента України, зокрема про призначення стипендій для молодих майстрів народного мистецтва на 2021 рік, довічних держстипендій видатним діячам науки, а також зміну меж територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення.

Урядовці мають намір погодити законопроект про внесення змін до Митного кодексу щодо приведення порядку визначення країни походження товару у відповідність із Митним кодексом Європейського Союзу. Його потім передадуть на розгляд Верховної Ради.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін скасував ліквідацію територіальних органів Держгеокадастру.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва