Венедіктова розповіла представникам Держдепу і повіреній США про «кадрове перезавантаження»

14:59, 15 апреля 2021
Генеральний прокурор розповіла про досягнення актуальної реформи, а саме, завершення основного етапу кадрового перезавантаження прокуратури – атестації.
Венедіктова розповіла представникам Держдепу і повіреній США про «кадрове перезавантаження»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова обговорила реформу прокуратури із низкою представників Державного департаменту США та посольства США. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора. 

Ірина Венедіктова розповіла про досягнення актуальної реформи, а саме, завершення основного етапу кадрового перезавантаження прокуратури – атестації. Лейтмотивом на сьогодні стало забезпечення сталості реформи, збереження її результатів, для чого Офісом Генерального прокурора підготовлено відповідні нормативні зміни.

«Кадрове очищення досягнуте, зокрема, і проведенням зовнішніх доборів – це лише вершина айсбергу. Наразі важливим етапом є впровадження нових правил, які враховуватимуть кращі світові та європейські напрацювання щодо оцінювання діяльності прокурорів, дисциплінарних проваджень, стандартизації і діджиталізації. Реформи є наріжним каменем євроатлантичних прагнень України і ми впевнено крокуємо до забезпечення справедливості, безпеки для українського народу, сповідуючи демократичні цінності», - наголосила Генпрокурор.

Венедіктова висловила вдячність представникам Державного Департаменту США за непохитну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Генеральний прокурор також підкреслила прагнення прокуратури докладати максимум зусиль у боротьбі з корупцією, розповіла про перебіг відкритого конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та висловила сподівання на те, що зовсім скоро Україна отримає сильного незалежного керівника найважливішого антикорупційного відомства.

Насамкінець очільниця прокуратури розповіла про пріоритети кримінальної політики на 2021 рік. Сьогодні увага зосереджена, серед іншого, на боротьбі з корупцією, протидії катуванням та іншим серйозним порушенням прав громадян, захисті законних прав та інтересів суб’єктів інвестування, захисті жінок, потерпілих і свідків домашнього та гендернозумовленого насильства, а також у сфері екології.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Офіс Генпрокурора шукає спікера: Венедіктова назвала головні вимоги.

Крім того, ми повідомляли про те, що 650 справ про домашнє насильство передано до суду цьогоріч, – Венедіктова.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України