Боржнику довелося виплатити аліменти навіть із-за кордону, щоб уникнути правових санкцій

20:30, 15 апреля 2021
Фахівці юстиції арештували банківські рахунки та майно неплатника, а також додали його до Єдиного реєстру боржників.
Боржнику довелося виплатити аліменти навіть із-за кордону, щоб уникнути правових санкцій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Аліментний борг на Чернігівщині довелося сплачувати із-за кордону. Незважаючи на відсутність неплатника в країні, державні виконавці через 50-тисячну заборгованість застосували до нього примусові заходи та змусили чоловіка виплатити аліменти на утримання дитини. Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції України.

Боржник перебував за межами країни, коли працівники Менського районного відділу державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Суми обмежили його у низці свобод, а саме: у праві виїзду за кордон, полювання, користування зброєю та керування транспортними засобами. Крім того, фахівці юстиції арештували банківські рахунки та майно неплатника, а також додали його до Єдиного реєстру боржників. До речі, у цю електронну систему потрапляють відомості про батьків, сумарний аліментний борг яких перевищує суму відповідних платежів за 4 місяці.

Завдяки законодавчим санкціям чоловік переглянув своє відношення до виконання батьківського обов’язку. Заборони виконавця все ж таки змусили неплатника повернути родині 50 тисяч гривень. Ця ситуація доводить, що від законодавчих важелів впливу не вдасться сховатися в іншому місті чи навіть країні. Єдиний правильний вихід – не ігнорувати фінансові потреби дитини, а регулярно сплачувати присуджені кошти.

Також «Судово-юридична газета» писала, як відбувається автоматизований арешт банківського рахунку: алгоритм.

Крім того, ми повідомляли про відповідальність за несплату аліментів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде