РСУ та ДСА звернулись до Зеленського та Шмигаля щодо доступу до вакцинації суддів та працівників судів

15:04, 20 апреля 2021
У спільному зверненні очільники судової влади просять вище керівництво держави ініціювати внесення відповідних змін до Дорожньої карти та включити суддів, працівників апарату судів, працівників інших органів та установ у системі правосуддя до груп із першочергового вакцинування на добровільних засадах.
РСУ та ДСА звернулись до Зеленського та Шмигаля щодо доступу до вакцинації суддів та працівників судів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Ради суддів України Богдан Моніч та т.в.о. Голови Державної судової адміністрації України Людмила Гізатуліна надіслали спільний лист-звернення до Президента України Володимира Зеленського та Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо першочергового доступу до вакцинації проти коронавірусної інфекції суддів та працівників апарату судів, передає офіційний сайт ДСА.

У спільному зверненні очільники судової влади просять вище керівництво держави ініціювати внесення відповідних змін до Дорожньої карти та включити суддів, працівників апарату судів, працівників інших органів та установ у системі правосуддя до груп із першочергового вакцинування на добровільних засадах, а також розглянути можливість виділення додаткових коштів на забезпечення невідкладних протиепідеміологічних заходів у судах, органах та установах у системі правосуддя, зокрема, за рахунок Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками.

У листі зазначається, що у зв’язку з неможливістю припинення процесу здійснення правосуддя, зважаючи на безумовну необхідність гарантування конституційного права громадян та інших осіб на доступ до правосуддя, слід невідкладно вжити заходів для мінімізації окреслених вище ризиків.

«Однак судді, працівники апарату судів, а також працівники інших органів та установ у системі правосуддя не включені до груп із першочергового вакцинування, хоча вони безпосередньо щоденно взаємодіють із значною кількістю громадян, постійно та на безперервній основі виконують завдання із забезпечення судочинства», – підсумовують Голова Ради суддів України та т. в. о. ДСА України.

Охоплення суддів, працівників апарату судів та працівників органів та установ у системі правосуддя вакцинацією проти COVID-19 у числі першочергових груп на добровільних засадах, у тому числі шляхом внесення відповідних змін до Дорожньої карти та включення зазначених категорій осіб до пріоритетних груп, яким буде забезпечено першочерговий доступ до вакцин, є надзвичайно важливим.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що РСУ звернулась до Шмигаля щодо включення представників судової влади до групи пріоритетної вакцинації від COVID-19.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки