Оскарження указу Зеленського про скасування призначення суддів КСУ: КАС ВС почав розгляд справ

15:40, 29 апреля 2021
Суд розглядає справи за позовом Олександра Тупицького та Олександра Касмініна.
Оскарження указу Зеленського про скасування призначення суддів КСУ: КАС ВС почав розгляд справ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 29 квітня, Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду розпочав слухання справ за позовами, у яких позивачі оскаржують Указ Президента України від 27 березня 2021 року № 124/2021 «Про деякі питання забезпечення національної безпеки України» в частинах. Про це повідомляє пресслужба ВС.

«У справі № 9901/96/21 за позовом Олександра Тупицького, у якому він просить визнати протиправним і скасувати Указ Президента № 124/2021 у частині скасування Указу Президента України від 14 травня 2013 року № 256 про його (позивача) призначення суддею Конституційного Суду України, заслухано позицію позивача щодо предмета спору. За клопотанням представника відповідача у судовому засіданні оголошено перерву. Розгляд справи буде продовжено 20 травня 2021 року о 14:00.

Розгляд справи № 9901/97/21 за позовом Олександра Касмініна, у якому позивач просить визнати протиправним і скасувати Указ Президента № 124/2021 у частині скасування Указу Президента України від 17 вересня 2013 року № 513 про призначення його (позивача) суддею Конституційного Суду України, відкладено.  Наступне судове засідання відбудеться 14 травня 2021 року о 10:00.

За станом розгляду справ можна стежити у розділі «Стан розгляду справ» на офіційному вебсайті Верховного Суду», — сказано у повідомленні.

Нагадаємо, у суботу, 27 березня, Президент України Володимир Зеленський скасував укази про призначення суддями КСУ Олександра Тупицького та Олександра Касмініна. 

Також ВС відкрив провадження у справах щодо оскарження указу Зеленського про скасування призначення суддів КСУ.

У партії "Слуга народу" заявили, що рішення КСУ, ухвалені під керівництвом Тупицького, могли позбавити Україну міжнародної підтримки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва