Правоохоронці перекрили канал постачання контрафакту з ТОТ

04:00, 13 мая 2021
Сума збитків, завданих державі, наразі встановлюється.
Правоохоронці перекрили канал постачання контрафакту з ТОТ
Джерело фото: mvs.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Зловмисники виготовляли контрафактні цигарки та алкоголь на території тимчасово окупованих територій так званих ДНР/ЛНР та розповсюджували на підконтрольній Україні території.

Про це повідомляє МВС України.

Зловмисники налагодили постачання на підконтрольну територію  контрафактної тютюнової продукції під виглядом відомих брендів, а також   алкогольних напоїв без марок акцизного податку. Сума збитків, завданих державі, наразі встановлюється.

Слідчі ГСУ Нацполіції розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), ч. 3 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України. У кримінальному провадженні процесуальне керівництво здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора, розслідування здійснюється за оперативного супроводження співробітників Державної прикордонної служби України та СБУ.

Наразі  правоохоронці проводять обшуки на території Донецької та Дніпропетровської областей. Зокрема  в  офісних та складських приміщеннях, місцях оптово-роздрібної торгівлі, за місцем мешкання фігурантів, а також у вантажних та легкових автомобілях.

За результатом проведення зазначених обшуків вилучено понад 125 тисяч пачок  контрафактних цигарок, понад тисячу пляшок незаконно виготовлених алкогольних напоїв. Крім того, виявлено статутні та реєстраційні документи суб’єктів господарювання, залучених до незаконної діяльності, документи щодо перевезення та реалізації зазначеної продукції, мобільні телефони та комп’ютерну техніку.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала про контрабанду 27 кг наркотиків: на Буковині чоловіка засуджено до 10 років позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді