Необхідно розмежувати функції держави як акціонера, – ОП про реформи корпоративного управління

20:03, 13 мая 2021
Офіс Президента запросив послів «Великої сімки», Швеції, ЄС та їхні країни долучитися до підготовки проекту закону про вдосконалення корпоративного управління юридичними особами, акціонером яких є держава.
Необхідно розмежувати функції держави як акціонера,  – ОП про реформи корпоративного управління
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак під час зустріч з послами «Великої сімки», Швеції та Європейського Союзу розповів про реформи корпоративного управління в Україні. Про це повідомляє Офіс Президента.  

Єрмак розповів дипломатам країн G7 та ЄС про перебіг реформи корпоративного управління державними компаніями, яка є одним з пріоритетів для Президента Володимира Зеленського, а також запросив послів та їхні країни долучитися до підготовки проекту закону про вдосконалення корпоративного управління юридичними особами, акціонером яких є держава, що забезпечить імплементацію в законодавство України сучасних міжнародних стандартів.

Заступник керівника ОП Юлія Свириденко зазначила, що є мета чіткіше розмежувати функції держави як акціонера та прописати дуже прозорі критерії оцінки наглядових рад.

Щодо ситуації навколо «Нафтогазу України», то Андрій Єрмак повідомив, що 13 травня на зустрічі з наглядовою радою компанії за участю урядовців усій наглядовій раді буде запропоновано залишитися працювати під гарантії збереження конструктивного діалогу з новим головою правління НАК «Нафтогаз». Вона працюватиме до проведення нового прозорого конкурсу.

Керівник ОП також зауважив, що сьогодні, 13 травня, був підписаний контракт на 12 місяців з новим головою правління «Нафтогазу» Юрієм Вітренком, а наступного керівника обиратимуть на прозорому конкурсі, який стартує через 6 місяців. Коли почне працювати новий склад наглядової ради, автоматично розпочнеться підготовка до нового конкурсу щодо вибору голови правління.

Крім того, «Судово-юридична газета» писала, що Юрій Вітренко призначений головою НАК «Нафтогаз».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки