Після весняних карантинних обмежень у кількох регіонах 14% закладів харчування закрилися остаточно – про це повідомляє проект із відкритих даних Opendatabot на основі даних ІТ-компанії Poster.
Оскільки у 20 числах березня у Києві, Львові, Одесі був введений локдаун, який завершився наприкінці квітня, в умовах обмежень «червоної» зони ресторани могли працювати лише на виніс. У деяких областях обмеження були зняті раніше, тому вже наприкінці квітня спостерігався незначний зріст.
За даними Poster, станом на 9 травня працювали 86% від кількості закладів, які були відкриті станом на 7 березня.
«На травневі свята обмеження були зняті, проте за цей період відновитися не вдалося. Відкрилося +2% ресторанів. Обіг також збільшився лише на 2% у порівнянні з показниками локдауну», - зазначають в аналізі.
Ті ж заклади, які відкрилися, втратили 12% від докарантинних обігів.
За рік, додають в Opendatabot, ресторанний бізнес втратив майже 40% закладів.
Також «Судово-юридична газета» писала, що Верховний Суд опублікував дайджест подій Вищої ради правосуддя.
Крім того, ми повідомляли про те, які ФОПи найбільше постраждали від карантину.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.