МЗС відповіло на ноту протесту через припинення авіасполучення з Білоруссю

17:22, 25 мая 2021
У відомстві наголошують, що закриття авіасполучення з Білоруссю стало вимушеним, але вкрай необхідним кроком.
МЗС відповіло на ноту протесту через припинення авіасполучення з Білоруссю
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство закордонних справ України відповіло на ноту протесту від посольства Білорусі в Києві через припинення авіасполучення. Про це повідомив речник українського МЗС Олег Ніколенко, передає lb.ua.

В українському міністерстві вважають, що посольству Білорусі слід апелювати не до України, а до влади своєї країни, політика якої «стала небезпечною для решти країн світу».

«Не Україна створює проблеми у відносинах з Білоруссю, а навпаки - деструктивна політика білоруської влади, яка порушує базові права людини, чинить репресії проти своїх та іноземних громадян, позбавляє країну державного суверенітету на користь Росії», - наголосив Ніколенко.

У МЗС наголошують, що закриття авіасполучення з Білоруссю стало вимушеним, але вкрай необхідним кроком.

«Він має на меті гарантування безпеки та захист українських громадян. За прикладом України з міркувань безпеки низка інших країн ухвалила аналогічні рішення. Європейські авіакомпанії почали облітати білоруський авіаційний простір», - додав Ніколенко.

Речник МЗС наголосив, що «примусова посадка літака авіакомпанії Ryanair в Мінську під надуманим приводом, фактично взяття в заручники пасажирів цивільного рейсу та підступний арешт журналіста Романа Протасевича довели відсутність «червоних ліній» та непередбачуваність подальших дій білоруської влади».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в аеропорту Мінська був затриманий засновник Nexta Роман Протасевич. У Білорусі він проходить обвинуваченим за трьома статтями.

Додамо, що Уряд запроваджує заборону на виконання авіаційних перевезень між Україною та Республікою Білорусь. Ми писали, що робити пасажирам та чи повернуть вартість квитків.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області