Поліцейський, який перешкоджав роботі журналіста, постав перед судом

11:20, 2 июля 2021
Інцидент стався 29 квітня 2020 року під час мітингу представників малого та середнього бізнесу біля будівлі Кабінету міністрів України на вул. М. Грушевського.
Поліцейський, який перешкоджав роботі журналіста, постав перед судом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київської міської прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно поліцейського за фактом умисного перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності та пошкодженні його майна (ч. 3 ст. 171, ч. 1 ст. 347-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Зазначається, що події мали місце 29 квітня 2020 року під час мітингу представників малого та середнього бізнесу біля будівлі Кабінету міністрів України на вул. М. Грушевського.

Згідно з матеріалами слідства журналіст ГО «Громадське телебачення» висвітлював вказаний мітинг, здійснюючи пряму трансляцію з мобільного телефону навпроти будівлі Кабінету міністрів України у парку «Міський сад».

У цей час співробітник Управління патрульної поліції у місті Києві Департаменту патрульної поліції Нацполіції України, перебуваючи на чергуванні з охорони громадського порядку, не представившись та не роз’яснюючи законності своїх вимог, наказав журналісту залишити парк. Після цього, в порушення вимог Закону України «Про Національну поліцію», без попередження про застосування фізичної сили та надання часу для виконання своїх вимог, схопив останнього за рукав та насильно, усупереч волі журналіста виштовхав на тротуар парку.

Надалі правоохоронець, не зважаючи на зауваження журналіста щодо перешкоджання здійсненню ним законної професійної діяльності, задля припинення відеозйомки вибив з його рук мобільний телефон, а стабілізатор, на якому він був закріплений, переламав навпіл.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ТУ ДБР, розташованого в м. Києві.

Також «Судово-юридична газета» писала, що співробітника Нацполіції підозрюють в перешкоджанні журналістській діяльності у справі Майдану.

Крім того, ми писали про кримінальне переслідування журналістів з боку влади: рішення ЄСПЛ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва