На столичному ринку викрили десятки нелегалів: мігранти мусять покинути Україну

17:15, 2 июля 2021
Іноземці сплатять штрафи і муситимуть покинути територію України.
На столичному ринку викрили десятки нелегалів: мігранти мусять покинути Україну
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Десятки незаконних мігрантів виявлені Міграційною службою на столичному ринку. Про це повідомляє Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області.

З метою виявлення і притягнення до відповідальності іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають на території України, працівники Управління міграційного контролю, протидії нелегальній міграції та реадмісії Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області об’єднують зусилля з правоохоронними органами. Так, упродовж 1-2 липня 2021 року відбулися рейди на одному з найбільших ринків у Деснянському районі столиці, під час яких були виявлені іноземці, що знаходилися на території України без необхідних документів або з порушенням термінів перебування. Неврегульованими мігрантами переважно є громадяни Узбекистану, Азербайджану та Грузії.

У результаті відпрацювань відносно 6-ти іноземців прийняті рішення про примусове повернення в країну походження, тобто їх зобов’язано у місячний термін покинути територію України. 26 порушників міграційного законодавства понесуть адміністративну відповідальність за ч. 1 ст. 203 КУпАП «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України» і сплатять штрафи. Ще 3-ох осіб без документів поміщено до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства для ідентифікації.

Наразі активно ведеться робота з протидії нелегальній міграції в Києві та області. Нагадуємо, що перебування іноземців та осіб без громадянства на території України можливе виключно за умови дотримання міграційного законодавства нашої держави.

Також «Судово-юридична газета» писала, що у Чорноморському порту прикордонники виявили нелегального мігранта з Туреччини.

Крім того, ми повідомляли про трудову міграцію: права та обов’язки мігрантів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва