У 2022 році США почнуть передачу Україні бойових катерів «Марк-6»

20:30, 4 июля 2021
Зеленський розповів, коли Україна отримає від США бойові катери «Марк-6».
У 2022 році США почнуть передачу Україні бойових катерів «Марк-6»
Джерело фото: ukrmilitary
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сполучені Штати Америки у наступному році розпочнуть передачу Україні швидкісних бойових катерів «Марк-6».

Про це Президент України Володими Зеленський заявив на Одещині під час урочистих заходів з нагоди Дня ВМС Збройних сил України, повідомляє Офіс Президента.

«Україна разом зі США, Великою Британією, Турецькою Республікою та багатьма іншими країнами – нашими друзями активно реалізує спільні масштабні проекти щодо оновлення нашого корабельного складу, розбудови сучасної військово-морської інфраструктури, підготовки особового складу», – зазначив він.

За словами Глави держави, з метою відродження українських ВМС протягом останніх років відбулося реформування органів військового управління флоту за стандартами НАТО.

Так, Зеленський акцентував увагу на тому, що військово-морська база «Схід» у Бердянську на північно-західному узбережжі Азовського моря нарощує спроможності й активно розбудовує свою інфраструктуру, а склад ВМС на Азові посилений ще двома бойовими катерами.

Крім того, в порту Південний на Чорноморському узбережжі формується інфраструктура для базування патрульних катерів, розгорнуто управління дивізіону кораблів, базуються два катери типу Island. Також очікується поповнення – щонайменше три катери, які зараз проходять модернізацію у США.

«Наступного року американська сторона розпочне передачу Україні швидкісних бойових катерів «Марк-6», – повідомив Президент.

Також, за його словами, конкретними заходами наповнюється підписаний у 2020 році Меморандум про співпрацю між Україною та Великою Британією. І невдовзі український флот підсилять протимінні кораблі й сучасні ракетні катери.

«Успішним є рух щодо посилення нашої морської авіації. Ми очікуємо отримати незабаром сучасні та ефективні безпілотні літальні апарати «Байрактар». Українські екіпажі для них вже завершують підготовку в Турецькій Республіці», – зазначив Зеленський.

За словами Президента, у нашій державі також продовжується активне нарощування бойових спроможностей українського військового флоту за рахунок вітчизняних зразків озброєння і вітчизняної техніки.

Він нагадав, що раніше в Україні були успішно завершені державні випробування та прийнято на озброєння вітчизняний ракетний комплекс «Нептун», який дає можливість гідно протидіяти російській агресії у акваторії Чорного та Азовського морів.

«Наша гордість – морська піхота – крок за кроком оновлює парк бойової техніки у співпраці з міжнародними партнерами, вдосконалює бойовий вишкіл, нарощує інфраструктуру полігонів і пунктів постійної дислокації… Таких прикладів ефективної та результативної взаємодії з нашими іноземними партнерами – вже десятки, за що я хочу щиро подякувати кожній країні, кожному з наших партнерів», - сказав Зеленський.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Зеленський про підтримку з боку США сказав: «Можемо більш упевнено та успішно захищати нашу незалежність».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва