Збори прокурорів ОГП обрали делегатів на всеукраїнську конференцію прокурорів

18:59, 26 июля 2021
Шляхом таємного голосування із використанням електронної системи підрахунку голосів було визначено п’ять делегатів на всеукраїнську конференцію прокурорів.
Збори прокурорів ОГП обрали делегатів на всеукраїнську конференцію прокурорів
Джерело фото: ОГП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 26 липня, відбулися збори прокурорів Офісу Генерального прокурора для обрання делегатів на всеукраїнську конференцію прокурорів, передає офіційний сайт ОГП.

Відкриваючи збори, Ірина Венедіктова наголосила, що їх проведення фактично засвідчує завершення реформи органів прокуратури та початок формування нового складу органу прокурорського самоврядування – Ради прокурорів України та відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження.

«Органи прокурорського самоврядування – запорука еволюційного розвитку інституції і той стержень, який триматиме систему. 27–28 серпня на всеукраїнській конференції прокурорів делегати від Офісу Генпрокурора та обласних, окружних, спеціалізованих прокуратур на правах обласних і окружних прокуратур оберуть членів Ради прокурорів України та дисциплінарного органу. Саме вони формуватимуть політику змін, відповідатимуть за прийом і звільнення працівників, дисциплінарні процедури. Ми сподіваємося, що вже з 1 вересня ці органи зможуть запрацювати», – зазначила Генпрокурор.

Учасники зборів відкритим голосуванням обрали голову та секретаря зборів. Шляхом таємного голосування із використанням електронної системи підрахунку голосів було визначено п’ять делегатів на всеукраїнську конференцію прокурорів: Ірину Демську, Романа Мартем’янова, Юлію Олефіренко, Євгенія Сологуба та Віталія Хребтака.

При підготовці заходу враховано необхідність виключення будь-якого контролю за волевиявленням голосуючих - електронна система працювала без доступу до мережі Інтернет, що унеможливлює несанкціонований витік даних.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Ірина Венедіктова повідомила, як забезпечуватиметься прокурорська незалежність.

Крім того, у Раді Європи відзначили успіхи України в перебудові слідчих органів і органів прокуратури.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси