У Раді Європи відзначили успіхи України в перебудові слідчих органів і органів прокуратури

20:35, 7 июля 2021
Прогрес досягнуто, але потрібні подальші зусилля, – зазначила Генеральна секретарка РЄ.
У Раді Європи відзначили успіхи України в перебудові слідчих органів і органів прокуратури
Джерело фото: coe.int
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич під час свого виступу на відкритті Четвертої Конференції з питань реформ в Україні «Сильна Україна в сильнішій європейській та євроатлантичній сім’ї» розповіла про важливий внесок України в роботу Ради Європи, кроки, зроблені країною на шляху реформ, і про те, що ще слід зробити, аби посприяти цим зусиллям. Про це повідомляє офіційний сайт Офісу Ради Європи в Україні.

Генеральна секретарка відзначила прогрес, а саме, наприклад, у забезпеченні справедливості виборчої реформи, децентралізації уряду, інклюзії ромів і мандрівників, у проведенні структурної перебудови слідчих органів і органів прокуратури, розширенні прав внутрішньо переміщених осіб. «Докладаються зусилля з ратифікації нашої Стамбульської конвенції про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству, і це дуже вітається», – наголосила Марія Пейчинович-Бурич.

Серед сфер, де Україна виграла б від подальших реформ, Марія Пейчинович-Бурич назвала виконання рішень Європейського суду, кращий захист мовних та освітніх прав меншин через реалізацію рекомендацій і правових норм Ради Європи, а також судову реформу і запобігання та боротьбу з корупцією.

«Гарною новиною є те, що кожне з цих питань посідає важливе місце в чинному Плані дій, узгодженому Україною та Радою Європи», – заявила Генеральна секретарка, подякувавши Європейському Союзу та ще 26 донорам, які здійснили фінансовий внесок у його реалізацію.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Зеленський вважає, що в Україні і так дуже швидкі реформи.

Крім того, Рада Європи надала експертні коментарі до законопроекту про кримінальну відповідальність за катування.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей