Відомчі лікарні з 1 вересня зможуть генерувати електронні лікарняні

20:10, 4 августа 2021
Про це йдеться у протокольному рішенні засідання Кабінету Міністрів України 4 серпня.
Відомчі лікарні з 1 вересня зможуть генерувати електронні лікарняні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До 1 вересня 2021 року відомчі заклади охорони здоров’я мають підключитись до електронної системи охорони здоров’я та зможуть генерувати електронні медичні висновки про тимчасову непрацездатність. Про це йдеться у протокольному рішенні засідання Кабінету Міністрів України 4 серпня. Про це інформує урядовий портал.

Заклади охорони здоров’я, що перебувають у сфері управління МВС, ДСНС, Держприкордонслужби, Нацполіції, Укрзалізниці, Міноборони, Мін’юсту, Мінінфраструктури, Мінмолодьспорту, Мінсоцполітики, НАМН, СБУ, ДУС, спільно з МОЗ мають здійснити реєстрацію в електронній системі охорони здоров’я. Таким чином, усі заклади охорони здоров’я відомчого та комунального підпорядкування матимуть однакові сервіси для своїх пацієнтів.

Запровадження електронних лікарняних – важливий етап депаперизації не лише у сфері охорони здоров’я, але й у побудові системи ефективного електронного документообігу, що дозволить суттєво економити бюджетні кошти шляхом мінімізації корупційних ризиків видачі необґрунтованих лікарняних та спрощення процесу отримання страхових виплат.

Нагадаємо, що 4 червня 2021 року в Україні запроваджена цільова модель формування та видачі «е-лікарняних» та розпочався перехідний період впровадження.

Також «Судово-юридична газета» писала, як будуть видаватись та оплачуватись е-лікарняні: інфографіка.

Крім того, ми повідомляли про е-лікарняні: що зміниться для лікарів та пацієнтів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду