Стало відомо, де у Києві найбрудніше повітря

14:28, 6 августа 2021
Дані оприлюднили з 26 до 31 липня.
Стало відомо, де у Києві найбрудніше повітря
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського оприлюднила інформацію про забруднення атмосферного повітря у м. Київ. Інформація з’явилась на Facebook-сторінці обсерваторії.

«За даними спостережень на стаціонарних постах Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського у період з 26 до 31 липня 2021 р. у повітрі м. Київ відмічено перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДКс.д.) за середньодобовим вмістом:

- завислих речовин – у 1,0-1,3 раза на Бессарабській площі, проспекті Перемоги (район метро Святошин), вулицях Каунаській та Семена Скляренка, площі Перемоги;

- оксиду вуглецю – у 1,2-1,9 раза на площах Деміївській, Бессарабській, проспекті Перемоги та Гідропарку (район поблизу мосту метро та автомагістралі);

- діоксиду азоту – у 5,2-5,7 раза на вулиці Семена Скляренка; у 4,0-4,9 раза – на площі Перемоги, вулиці Каунаській, проспекті Перемоги, Бессарабській площі, вулиці Інженера Бородіна (район ДВРЗ), Оболонському проспекті, Деміївській площі, бульварі Лесі Українки; у 3,0-3,7 раза – на інших постах міста, за винятком проспекту Науки, 37 (біля метеомайданчику обсерваторії), де перевищень не зафіксовано;

- формальдегіду – у 5,0-5,3 раза на проспекті Перемоги, вулиці Каунаській та Бессарабській площі 31 липня; у 4,4-4,6 раза – на вулиці Семена Скляренка, площах Перемоги, Деміївській, бульварі Лесі Українки;  у 1,7-3,8  раза – на інших постах спостережень», — сказано у повідомленні.

Зазначається, що всього на 15-ти стаціонарних постах обсерваторії з 26 до 31 липня 2021 р.  було відібрано  та  проаналізовано 1560 проб повітря. Загалом, порівняно з попереднім тижнем, у повітрі столиці підвищився вміст формальдегіду; вміст інших домішок майже  не змінився.

За прогнозами Українського гідрометцентру характер погоди на найближчі дні переважно не сприятиме розсіюванню  шкідливих  домішок  у атмосфері.

Раніше «Судово-юридична газета» писала подробиці вибуху на хімзаводі у Рівному: в небо піднялася помаранчева хмара, відео.

Додамо, в Україні оголошено найвищий рівень пожежної небезпеки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України