Україна та США підписали низку домовленостей щодо боротьби з раком, діабетом і захворюваннями серця

19:50, 1 сентября 2021
Підписано частину важливих домовленостей про співпрацю української системи охорони здоров'я із лідерами світового ринку.
Україна та США підписали низку домовленостей щодо боротьби з раком, діабетом і захворюваннями серця
Джерело фото: Віктор Ляшко/Facebook
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко повідомив, що підписав частину важливих домовленості про співпрацю української системи охорони здоров'я із лідерами світового ринку, зокрема, компаніями General Electric, Medtronic та MSD під час поїздки української делегації до Сполучених штатів Америки на чолі із Володимиром Зеленським.

«Інвестиції в якісну діагностику і лікування це те, що вимагає країна в цілому і кожен пацієнт зокрема», - зазначив Ляшко.

Ляшко уточнив, що компанією Medtronic підписано угоду про розширення співпраці щодо серцево-судинних захворювань і цукрового діабету. Крім того, передбачена можливість локалізації виробництва окремих медичних виробів компанії в Україні (так звані інвест-няні) та залучення наших науковців та інвестиції в дослідження, які можуть проводиться українськими науковими інститутами.

Угода з General Electric передбачає технічне забезпечення лікарень новітнім обладнанням у рамках модернізації лікарень за програмою Президента України «Велике будівництво», як для побудованих приймальних відділень так і для лікарень, що проектуються; ранню діагностику раку молочної залози за принципом «діагностика одного дня», з подальшим розширенням на скринінгові програми.

Також вдалось обговорити локалізацію виробництва в Україні, у тому числі щодо радіофармацевтичних препаратів та домовитись про участь у спільних наукових дослідженнях.

Домовленість з MSD дозволить отримати потенційне постачання Молнупіравіра, препарату-кандидата для лікування пацієнтів з COVID-19, який наразі перебуває на 3 стадій клінічних випробувань.

«Працюємо над укладенням угоди щодо постачання Молнупіравіру після завершення його клінічних випробувань та отримання всіх регуляторних дозволів», - підсумував міністр та додав, що домовленість також дозволить збільшити пропозиції інноваційних лікарських засобів й імунобіологічних препаратів на ринку України, зокрема й трансфер технологій виробництва вакцин.

Також «Судово-юридична газета» писала, що в Україні запрацює перший центр роботи з дітьми-потерпілими та свідками злочинів.

Крім того, ми повідомляли про те, що Рада розглядала питання щодо легалізації медичного канабісу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду