Мінцифра обговорила з Apple перепис населення і українізацію Siri

13:22, 3 сентября 2021
Вже понад рік Мінцифра співпрацює з Apple за кількома напрямками.
Мінцифра обговорила з Apple перепис населення і українізацію Siri
фото з відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський, Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров та його заступник Олександр Борняков під час офіційного візиту у США зустрілися з СЕО Apple Тімом Куком та обговорили роботу над спільними проектами.

Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

На зустрічі обговорили можливу співпрацю в напрямку перепису населення.

«Ми хочемо провести перепис населення в Україні з використанням інноваційних підходів та залучити цифрові інструменти. Зараз ми вивчаємо найкращі світові практики, щоб розробити найкращу та найефективнішу методологію для України», - кажуть у Мінфцифри.

Apple вже має успішний кейс із проведення перепису населення в одному з американських штатів. Тож українська сторона обговорила з ними можливість обміну досвідом та сприяння технічними можливостями для держави.

«Ми вдячні компанії Apple за постійну співпрацю з нашим міністерством, адже хочемо, щоб українці могли користуватись усіма сервісами компанії. Крім цього, обговорили можливу співпрацю в напрямку навчання програмування школярів, студентів, ветеранів. А також у сфері охорони здоров’я, комп’ютеризації шкіл і локалізації продуктів Apple до українського ринку», — сказав Михайло Федоров.

Також сторони обговорили можливість побудови компанією Apple дата-центру для сервісів iCloud в Україні — на прикладі центру, який був побудований у Данії. Крім того, презентували проект Дія City.

Крім цього, Тім Кук та Михайло Федоров обговорили розвиток сфери цифрових документів. Apple цього року запатентувала відображення паспорта та водійських прав у застосунку Wallet. Тому очільник Мінцифри поділився українським досвідом впровадження перших у світі цифрових паспортів та продемонстрував CEO Apple застосунок Дія, який йому дуже сподобався.

Додамо, що вже понад рік Мінцифра співпрацює з Apple за кількома напрямками. Серед них — локалізація голосового помічника Siri українською мовою, запуск сервісу ЕКГ для Apple Watch та покращення видачі та підбору контенту для українського Apple Music.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Уряд пропонує унормувати питання електронного перепису населення.

Додамо, що служба підтримки Apple перейшла на українську мову: що слід знати користувачам.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва